Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie
idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi
kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom
bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością
podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.
Składniki dla 3 osób
10
pomidorków koktajlowych
1 cebula
Parmezan do
starcia
Mały
słoiczek kaparów
3 łyżki
oliwy z oliwek
5 łyżek
zielonego pesto
500 g
makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff
Na
rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno
cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone
na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować
zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto.
Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie
wymieszać. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo
inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !
Więcej o bezglutenowych przysmakach na 3pauly.de