Genialny
przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym
wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w
codziennym, jak i świątecznym menu. Proponowane danie ma same zalety - jest
proste w przygotowaniu, przyrządzane jest z samych wartościowych składników, a
do tego jest niezwykle efektowne. Śmiało można serwować je nawet wymagającym
gościom, z pewnością podbije podniebienia miłośników tradycyjnej i
wegetariańskiej kuchni. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut, warto
wykorzystać przepis przy najbliższej okazji – np. podczas zbliżających się
Świąt Wielkanocy!
SKŁADNIKI
8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek rzodkiewek
świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi
pieprz, sól
8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek rzodkiewek
świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi
pieprz, sól
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min
LICZBA PORCJI 4-5 porcji
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.
Wskazówka: Jajka należy
zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem. Ostrożne i delikatne cięcie może
pokruszyć skorupki.
Porada: Do przygotowania
dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z
suszonymi pomidorami i bazylią Well Well